Wat is een bijzonder cadeau voor je volwassen kind?

Recente blogs

Voor een verjaardag, bij het afstuderen of ter ere van een andere aangelegenheid: het is mooi om je kind af en toe in de watten te leggen. Ook als je kind volwassen is en misschien allang uit huis is. Geef het liefst een persoonlijk cadeau, waar hij of zij echt blij mee is. Dit zijn mooie ideeën.

Wijn

Wijn is feestelijk om cadeau te doen. Is je kind afgestudeerd of is er voor het eerst een huis gekocht? Dat is natuurlijk prachtig om te vieren met een goede fles wijn. Drink de wijn samen, of geef het weg en laat je kind kiezen wanneer het gedronken wordt. Ga voor een bijzondere fles wijn, zoals Chateauneuf-du-Pape – doorgaans te vinden in een elegante fles. Je kunt de keuze voor de wijn baseren op een bepaalde streek. Of ga voor een bepaalde druivensoort, zoals Grenache wijn, het liefst gemaakt van 100% Grenache druiven. Misschien weet je wel de favoriete wijnsoort van je kind, dan is het natuurlijk ook een goede optie om hierop in te spelen. Of leer je kind juist iets bij over bijzondere wijnsoorten.

Interieur items

Gaat je kind voor het eerst op zichzelf wonen? Dan is het natuurlijk mooi om als ouder te helpen bij de inrichting. Geef je kind bijvoorbeeld een uniek interieur item cadeau – of het nu gaat om een meubelstuk of een accessoire. Het kan zelfs een familiestuk zijn, of juist iets wat je nieuw uitkiest voor je kind. Probeer hierbij wel de stijl van je kind aan te houden. Wat vindt hij of zij mooi? Het komt immers wel in het huis van je kind te staan, niet in je eigen huis. Probeer het cadeau persoonlijk te houden. Hebben jullie bijvoorbeeld eens een reis gemaakt door een ver land? Haal hier dan een souvenir vandaan, dat een fraai plekje verdient in het huis van je kind. Op die manier is er voor iedere situatie iets passend. Verder kun je ook aan praktische items denken, zoals een serviesset of spullen voor in de badkamer. Het is leuk om iets te geven dat voor een lange tijd meegaat, zodat het item over tijd alleen maar meer waard wordt.

Doe-cadeau

Vind je dat je je kind eigenlijk maar weinig ziet? Je bent niet de enige ouder die dit zo ervaart. Het leven is druk, je verliest elkaar toch wat meer uit het oog dan in de jonge jaren van je kind. Een oplossing? Geef een tof doe-cadeau aan je kind, waar jullie samen mee aan de slag gaan. Dit is dus een gezamenlijk uitje, om nieuwe herinneringen op te bouwen. Zoek naar een interessante workshop, ga samen naar een concert of bezoek het theater, er zijn genoeg opties om aan te denken. Onthoud ook hier weer: denk je dat zowel jij als je kind blij wordt van dit cadeau? Dan zit je pas goed. En prik het liefst ook meteen een datum, als dit nog niet vaststaat, zodat het niet weer in de vergetelheid raakt.

Boek met herinneringen

We sluiten af met een persoonlijk cadeau. Maak een boek boordevol herinneringen. Foto’s, notities en meer, je kunt het allemaal samenvoegen. Dit is natuurlijk wel een tijdrovend klusje, maar het is tegelijkertijd een van de meest dierbare cadeaus die je aan je kind kunt geven. Je hebt hier ook de ruimte om ervaringen te delen vanuit jouw perspectief, waar je kind weer herinneringen door kan ophalen of iets van kan leren. Het is dus zeker de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan!

Ook leuk om te lezen

Gerelateerde blogs