Verschillende soorten vismagneten die u kunnen helpen

Recente blogs

Sommige mensen vinden het leuk om in hun extra tijd te gaan vissen. Er zijn veel verschillende locaties waar u kunt vissen en er zijn ook verschillende manieren waarop u kunt vissen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hengels, evenals tal van andere hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het vissen. Je hebt bovendien hengelmagneten waarmee je geweldige vissen kunt vangen.

Soorten vismagneten

Er is geen enkele vismagneet die het beste bij het vissen past. Sinds vele jaren komen er steeds meer vismagneten op de markt. Een magneet die je gebruikt tijdens het vissen kan verschillen in trekkracht, grootte, N-krachten en ook een aantal verschillende andere punten. Als amateurvisser kan dit behoorlijk complex worden gemaakt. Als je uit deze magneten kiest, heb je verschillende keuzes, dus het kan een uitdaging zijn om te beslissen.

Gebruik maken van een neodymium of een ferriet

Als je gaat kijken welke hengelmagneet voor jou het meest geschikt is, is het slim om in eerste instantie onderscheid te maken tussen de verschillende soorten vismagneten. De ferrietmagneten worden ook wel koelkastmagneten genoemd. In tegenstelling tot neodymiummagneten zijn deze magneten extreem zwak. Als u van plan bent te gaan magneetvissen, is het om die reden niet verstandig om ferrietmagneten te gebruiken. De resultaten zullen zeker frustrerend zijn als je gaat vissen. Wanneer je voor het eerst een vismagneet gaat gebruiken is het slim om je te verdiepen in de verschillende soorten magneten. In een viswinkel kun je zien waar je het meest gaat vissen en ook met welke hengels. Op basis hiervan zal het personeel van de viswinkel u enkele tips geven over wat de beste magneet is om te vissen.

Een potmagneet als hengelmagneet

De potmagneet wordt eveneens gezien als de traditionele vismagneet. Deze magneet is rond en trekt ook gewoon aan de onderkant van je paal. Aan de bovenzijde zit een oogschroef of oogmoer die ervoor zorgt dat je de magneet eenvoudig kunt aansluiten. De typen die een M8-opening leveren, hebben echter meestal nog een weging nodig. Zo kan de magneet tijdens het vissen een stuk eenvoudiger naar de bodem zinken, zodat hij dieper de modder in gaat. Dit zal het resultaat van de magneet verbeteren.

Hoe is de blokmagneet om te vissen?

De blokmagneet is volledig samengesteld uit puur neodymium dat is vastgezet in 2 stalen behuizingen. Deze magneet is beschermd waardoor je hem veel langer kunt gebruiken dan andere magneten. De hengelmagneet trekt ook aan elke kant naar binnen, wat handig is bij het vissen. Desalniettemin zal de trekdruk door de verdediging afnemen.

Ook leuk om te lezen

Gerelateerde blogs