PVC-vloer versus laminaat

Recente blogs

De standpunten zijn altijd zeer verdeeld en persoonlijke smaak speelt hierbij een grote rol: PVC-vloeren VS laminaatvloeren. Natuurlijk heeft elke vloer zijn eigen voordelen en eigenschappen. We gaan alle voordelen en kenmerken opnoemen. Als je nog steeds twijfelt tussen een PVC-vloer of laminaat, heb je na dit artikel zeker de mogelijkheid om de juiste keuze te maken!

De koers

Over het algemeen is laminaat iets goedkoper dan PVC-vloeren, alleen als je een topklasse laminaat neemt, zullen de prijzen niet zoveel verschillen. Beide verdiepingen vallen in principe in exact dezelfde kostensoort. Dit zal om die reden niet zo erg meewegen in de keuze op welke verdieping je wilt gaan. Op de lange termijn kies je bij de aankoop van een splinternieuwe woning meestal maar één keer voor een vloer, waardoor het vaak helemaal niet nodig is wat het tarief is. Het is onvermijdelijk dat je moet kiezen wat je het leukst vindt en ook wat het beste bij je past. Als je het aankunt, kies dan waar je je prettig bij voelt en kijk niet overdreven naar het tarief.

Onderhoud

Wat voor velen een groot onderdeel is bij het maken van de beste keuze, is het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren hebben weinig nodig of moeten vaak worden schoongemaakt, wat niet echt efficiënt is als je bijvoorbeeld een jongere in huis hebt. Het voordeel van PVC- en laminaatvloeren is dat ze beide zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn zowel gemakkelijk op te ruimen met een stofzuiger als met een veeg. Het enige verschil is dat een laminaatvloer minder ongevoelig is voor vocht. Dit komt omdat laminaat gevoelig is. Als er veel te veel vocht in een laminaatvloer blijft zitten, zal het uiteindelijk gaan borrelen. Dit is zeer merkbaar en dat is het laatste wat je wilt. Dit is dus geen optimale omstandigheid voor de doucheruimte. PVC-vloeren kunnen over het algemeen in elke ruimte worden geplaatst.

Uitspraak

De laatste gedachte die u hieruit zult trekken, is een persoonlijke selectie. In concept zijn PVC-vloeren een beetje extra onderhoudsvriendelijk en ook nog eens heel eenvoudig op te zetten. Ook als je een aanhanger bent van vloerverwarming, zijn PVC-vloeren een goede keuze. Als je graag voor laminaat gaat, is dat ook redelijk, want ook deze vloer heeft zijn eigen voordelen. Kijk hier eens beter naar en bezoek ook tal van woonrenovatiewinkels. Hier kun je alle verdiepingen in de echte wereld zien.

Vorig artikel
Volgend artikel

Ook leuk om te lezen

Gerelateerde blogs